Typisk meg er at når jeg sår planter så glemmer jeg å vanne disse, eller så vanner jeg alt for mye. Derfor prøver jeg meg nå med et litt mer idiotsikkert selvvanningssystem. 
Her har jeg laget et stativ som passer til noen beger jeg har liggende. Dette er beger vi har fått pannekaker i, men tipper det er lignende beger en del kjøttdeig f.eks. selges i. Om du skal lage så anbefaler jeg å bare bruke noe av det du får tak i. Her har jeg lagte hull i bunnen på begeret. Tror jeg hadde ca. 12 hull i denne. Bruk spiker eller lignende for å lage hull. 
Gjennom hullene har jeg tredd strimer av en vanningsmatte som jeg har kjøpt på Plantasjen. Her er link til vanningsmatten. Vanningsmatte fra Plantasjen.
Stativet setter jeg i en plastboks. Denne boksen er kjøpt på Coop Mega i sin tid. 
Fyll boksen med litt vann slik at plantene selv kan hente opp vann. Ikke fyll på så mye vann at blomsterpotten tar borti vannet.
Selvvanningssystem
Selvvanningssystem
Selvvanningssystem
Når plantene har vokst litt opp og fått blader så er det på tide å plante om i egne potter. Her har jeg løsnet plantene forsiktig fra jorden de sto i for så å plante om i små potter. Siden de ene er litt større enn de andre så har jeg brukt både 4,5x4,5 cm (kjøpt på Plantasjen) og 6x6 cm (kjøpt på Biltema) potter. 
Det jeg har plantet her er forresten busktomat og sukkererter.
Bruker samme system. For de små pottene som det bare er ett hull i har jeg bare knyttet knute på vanningsduken, mens de andre større har jeg tredd den opp det ene hullet og ned det andre. 
Alle stativene har jeg plassert i en stor plastboks som er kjøpt på Ikea. Her er link til boks på Ikea. Samla kasse.
De to siste stativene som er på bildet under er lagt ut på Thingiverse på denne linken.
Back to Top